Sisältö:
Kuvaaja
Idea
Gallerioita
Taustakuvia
Malliksi
Ajankohtaista
Usein kysyttyä
Yhteystiedot

F.A.Q. / U.K.K.
Usein Kysytyt KysymyksetMillä alueella vaikutat?
Asun Helsingissä ja toimin tietysti mieluiten sillä alueella. Lähikuntiin liikun ihan mielelläni myöskin, mutta jos matkaa kertyy enemmän kuin 50-100km niin harkitsen asiaa tarkemmin ja olisin tyytyväinen jos korvaisit bensakuluja.

Minkä ikäisiä malleja etsit?
Periaatteessa minkä ikäsiä vain. Lasten kohdalla luonnollisesti pitää olla lupa huoltajalta. Täysikäisten kanssa toimiminen on sikäli helpompaa että he voivat itse allekirjoittaa sopimuksensa, joten siinä mielessä on vähemmän säätöä. Kuvaan toki myös alaikäisiä, mikäli heillä on vanhemman suostumus ja allekirjoitus sopimukseen.

Millaiset ovat palkkiosi?
Ideana on tehdä kuvia täysin harrastuspohjalta, eli ilman sen kummempia maksuja. Minä saan lähinnä kuvat käyttööni näille sivuille, jotta voin esitellä töitäni ja taitojani. Toki jos kaipaat jotain mistä aiheutuu minulle suoranaisia lisäkuluja, niin nämä veloitan sinulta. Yleisimpiä tälläisiä kuluja ovat studiomaksu (n. 10e) ja kuva-CD:n kulut (1e CD, 3e CD+posti). Täysin tilausomaisesta työstä veloitan sitten jotain enemmän.

Millaisia kuvia haluat ottaa minusta?
Koska liikumme harrastuspohjalla, kysymys on mielestäni enemmän millaisiin kuviin sinä haluat? Kuvaan mielelläni niin kauniita kasvoja, arkisia potrettikuvia, hyvännäköisiä asuja, bikinikuvia, alastomuutta... Mutta sinä luonnollisestikin asetat omat rajasi ja kerrot mitä haluat ja mitä et halua.

Olisiko minulla mahdollisuuksia mallin uralle?
Ammattimainen mallitoiminta ei ole varsinaista alaani. En vaadi malleiltani "virallisia" mittoja tai muutakaan sellaista. En myöskään varsinaisesti välitä työtarjouksia tai pyri myymään ketään työtehtäviin. ks. myös portfoliokysymys

Millä mielellä teet malliportfolioita?
Jos mahdollisesti aloitteleva malli tai urasta haaveileva kaipaa nettisivua jossa pitää muutamia kuvia itsestään, niin mielellään annan mahdollisuuden myös henkilökohtaiseen portfoliosivuun kuvaamo.netissä. Kuvien lisäksi sivulle saat sivulle haluamasi määrän tietoja ja/tai yhteystietoja. Voin myös välittää sähköpostiviestejä sinulle jos et halua omaa sähköpostiosoitettasi näkyviin.

Kuvaatko studiossa vai miten?
Harrastajana minulla ei ole varaa omaan studioon, joten sellaista ei ole milloin vain käytössä. Mahdollisuus yhdistysstudion varaamiseen on vuoden 2005 alusta. Studion käyttömaksu on noin 10 euroa kerralta. Kesällä tykkään kuvata ulkona, mutta teen toki myös kotikäyntejä yms.

Saanko kuvista paperikuvat?
Kuvaan digikameralla, joten saat kuvista tiedostokopiot, joko netin kautta tai sitten CD-ROM levyllä. Paperivedokset maksavat, enkä itse sellaisia yleensä tarvitse, joten sellaisia en oletusarvoisesti kuvista teetä. Halutessasi voit tietenkin itse teettää haluamistasi kuvista vedokset jossain valokuvausliikkeessä. Digivedosten hinnat ovat laskeneet viime aikoina mukavasti ja voit itse valita juuri ne kuvat joista haluat paperivedokset.

Haluaisin itsestäni pari rohkeaa kuvaa poikaystävälleni synttärilahjaksi, mutta en halua että kuvat päätyvät nettiin
Rohkeampia kuvia teen luonnollisesti myös luottamuksella. Kuvien käyttötavoista voidaan tietenkin aina sopia. Vaikka itselleni yksi olennaisista jutuista on saada kuvia nettiportfoliooni, ei tämä ole mikään ehdoton vaatimus. Muista kuitenkin että jos haluat sopia jotain muuta kuin oletussopimus sanoo, on asiasta sovittava ennen kuvauksia.

Teetkö kuvia kaupallisiin tarkoituksiin?
Oletusarvoisesti en, ainakaan kovin paljoa. Mutta jos sinulla on tarvetta kuvien kaupalliseen käyttöön tai muuhun tilaustyökuvaukseen niin toki mielelläni teen satunnaisia keikkojakin joskus. Kaikki on neuvoteltavissa. Kaupallisessa käytössä pitää ainakin sopia siitä, miten kuvien tuotto jaetaan.

Olen alaikäinen mutta haluaisin kuvattavaksi, onnistuuko?
Tarvitset huoltajaltasi kuvauksiin joko lupalapun tai allekirjoitetun sopimuksen. Mikäli sinulla on vain lupalappu, saat kuvauksessa sopimuksen huoltajan allekirjoitettavaksi. Kuvat saat kun sopimusasia on hoidettu.

Teetkö tilauskuvauksia kuten häitä tms?
Teen toisinaan tilauskuvauksiakin. Tällöin toki veloitan tehdystä työstä jotain. Hinta riippuu täysin työn luonteesta, mielenkiintoisuudesta, kuvien käyttöoikeudesta yms. Varsinaisesta ("virallisesta") hääkuvauksesta minulla ei ole kokemusta.


 
© 2003 www.kuvaamo.net