Sisältö:
Kuvaaja
Idea
Gallerioita
Taustakuvia
Malliksi
  Mallihakemus
  Kuvauksista
  Sopimuksista
  Sopimus (pdf)

Ajankohtaista
Usein kysyttyä
Yhteystiedot

Sopimuksista

Mallikuvauksessa, kuten missä tahansa sopimusasiassa, kannattaa lähes aina pistää asioita paperille. Ohessa oleva sopimus on oletussopimus, mutta jos haluat sopia jotain muuta, niin keskustellaan asiasta ennen kuvauksia.

Olennaisinta minulle on että saan käyttää kuvia omassa portfoliossani, joka käytännössä tullee olemaan tämä sivusto. Tietysti kaikesta voidaan sopia. Sinä saat myös kuvat itsellesi ja saat käyttää niitä omassa portfoliossasi, kuvaamo.netissä tai muuallakin. Kuvien tekijänoikeudet ovat luonnollisesti minulla, joten et saa myydä kuvia eteenpäin ilman erillistä sopimusta.

Jos olet kiinnostunut kuvista myyntiin, joko niin että myyt niitä itse tai haluat antaa minulle oikeuden myydä kuvia. Jos kuvilla ruvetaan sen erityisemmin ansaitsemaan niin voitto jaetaan.

Jos taas kuvataan nimenomaan jotain tarkoitusta varten, voidaan sopia etukäteen summa jolla toinen palkataan tehtävään. Tällöin kuvista saatava voitto menee sitten kokonaan työn tilaajalle.

Jokatapauksessa kumpikin saa oletusarvoisesti käyttää kuvia omassa portfoliossaan, ellei muuta sovita (esim. rohkeammat kuvat jotka haluat itsellesi, muttet nettiportfolioon).

 
© 2003 www.kuvaamo.net